fbpx
UNGHII NATURALE SI SĂNĂTOASE 1 House of Manicure
Stiri/Tendinte

UNGHII NATURALE SI SĂNĂTOASE

 În calitate de stilist, aveți o mulțime de oportunități pentru a face cele mai frumoase creații de unghii. Cu acril, gel, lac de unghii, folii, sclipici, pietre și multe altele. Dar ce se întâmplă între aceste frumoase creatii și unghia naturală? Cât de important este să menți unghiile naturale și sănătoase, dupa ce aplicati aceste produse?

Videoclipurile de pe YouTube si fotografiile de nailart sunt raspandite in mod masiv prin intermediul retelelor sociale. Reviste cu indrumari pas-cu-pas sunt cu greu deduse, iar atelierele si cursurile de pregatire sunt rezervate in intregime de catre iubitori de unghii. Ce ar putea fi mai distractiv decat sa puneti o astfel de arta frumoasa pe unghiile clientilor dvs.? Multor tehnicieni de unghii le este drag sa invete si sa investeasca timpul, banii si energia pentru a castiga cunostintele necesare sau pentru a se perfectiona. Cu toate acestea, din pacate, unghia naturala este de cele mai multe ori uitata. Nu orice stilist de unghii detine la fel de multe cunostinte despre unghia naturala.  Sau ce vei face atunci dupa ce vei scoate aceste minunate opere de arta de pe unghiile naturate? Si cum vor arata acestea?

 

LIPSA CUNOȘTINȚELOR

Acrilul este inca cel mai popular sistem artificial de unghii din Romania. Inainte de a aplica acril, pregatiti unghia naturala pentru o buna aderenta a produsului. Fara cunostinte suficiente, aici incepe spirala descendenta spre o placa a unghiilor distrusa. Când înlăturați strălucirea naturală a unghiei, eliminați aproximativ 5% din placa unghiei. Cu o granulatie greșita sau o turatie prea mare (rpm) a frezei pe care o folositi, acest procent poate crește.  La următoarea vizită catre stilistul de unghii (non-expert), se repetă și se distruge in mod deliberat suprafata unghiei. În cazul în care la fiecare vizita un produs este pus din nou pe unghia naturala, atunci acea unghie nu va vedea niciodată lumina zilei. După fiecare astfel de etapa unghiile vor arata din nou frumos, iar clientul va fi fericit.

Scenariul de mai sus nu este o acțiune de distrugere deliberată a unghiilor. Este doar un semn că ea (sau el) nu a avut destule lectii de anatomie si patologie a unghiilor naturale. Cu toate acestea, observam expuse la vedere certificate, diplome si atestate ale unor cursuri de perfectionare.

CUNOAȘTEREA

Majoritatea stilistilor din Romania, au prin urmare, preferinta pentru acril. Dar, pentru a aplica  in mod corespunzator un astfel de produs pe unghii, aveți nevoie de cunoștințe. Ce produs este mai potrivit pentru o unghie flexibilă sau tare? Cum poti alege ce este mai bun pentru clientul tau?

Nu toate produsele sunt potrivite pentru fiecare placă de unghii. Starea unghiilor naturale si a oricaror probleme care stau la baza acestora joaca un rol aici. Cum va asigurati ca suprafata unghiei naturale ramane intacta și ca o unghie sanatoasa va exista chiar si atunci dupa ce produsul a fost indepartat?  Ce faceti sau ce produse veti aplica pentru hipocratism sau panaritiu ? În cazul în care nu intalniti doar o pată albă,  puteți face ceva pentru client?  Sau cum știi dacă este un prejudiciu din exterior, o ciuperca, un melanom neterminat sau unghii cu pat uscat? Cand are o placă de unghii nevoie de vitamine sau există altceva ce puteți face pentru a îmbunătăți sănătatea unei unghii? Poți arde un pat de unghii sub o lampă UV sau cu LED?  E o problema cu unghiile clientului tau și crezi ca poți să faci ceva în legătură cu asta? Care este durata de viata a produselor dvs. si cum aplicati in mod optim aceste cunostinte?

BAZA PENTRU FIECARE STILIST DE UNGHII

Pentru a putea oferi consultanță și asistență clienților dvs., cunoașterea unghiilor naturale este esențială.  Sloganul “Produsele noastre nu distrug unghiile naturale” de cele mai multe ori poate fi luat în serios!  Majoritatea clienților au, din nefericire, unghii naturale nedeteriorate, cum ar fi cele ale unui băiat de 18 ani care nu a spalat niciodată vasele. De exemplu, clienții dvs. pot încerca să economisească bani prin a nu reveni la fiecare șase săptămâni, dar la fiecare șase săptămâni și nu își dau seama că pot risca sănătatea unghiilor naturale. Sunteți persoana desemnată să transferați și să aplicați aceste cunoștințe. Aflați cum creste o unghie și unde sunt localizate cele mai noi celule. Mai întâi, asigurați-vă că suprafata unghiei este în stare bună înainte de a începe să lucrați cu produse care blochează placa de unghii și apoi alegeți produsul potrivit pentru acea placă de unghii. Cunoștințele despre unghii (anatomie, patologie) și despre produs și compoziția (chimică) reprezintă baza pentru fiecare stilist de unghii.

PRODUSE FRUMOASE

În zilele noastre există produse frumoase pe piață care vă facilitează munca și o fac și mai distractivă. Sunt produse care întăresc unghiile slabe, restabilește unghiile traumatice și o readuc la echilibrul său natural. Clientul dvs. poate crede că vrea doar o culoare frumoasă, o artă impresionantă de unghii sau o extensie grozavă, dar unghiile naturale si sănătoase sunt baza. Pe o baza sănătoasă produsele se atașează mai bine și în cele din urmă arta este chiar mai bună. Depinde de tine să-ți convingi clientul de sanatatea unghiilor și să ai toate cunoștințele necesare pentru a realiza acest lucru.

DE LA STILIST LA TEHNICIAN DE UNGHII

Cunoașterea este independentă de brand, la fel ca și unghia. Nu credeți doar toate povestirile de marketing ale unui brand, ci fiți critici și alegeți pe baza cunoștințelor dvs. Aflați cum funcționează ingredientele și ce pot face pentru unghii. Recunoașterea bolilor în unghii nu este doar importantă pentru clientul dvs., ci și pentru propria sănătate. Când sa tratezi o unghie și când îți trimiți clientul la doctor? Dacă știți cum funcționează o unghie și unde sunt punctele slabe, puteți ajusta produsul și metoda în consecință. Rețineți că fiecare stilist de unghi poate învăța mereu ceva, chiar dacă ați fost în profesie timp de cincisprezece ani.

Prin preluarea responsabilității, împreună cu colegii tăi, mergi la un nivel superior. În acest fel veti lucra ca un profesionist in industria unghiilor, astfel încât consumatorii să-și dea seama că aceasta este într-adevăr o profesie, nu doar un hobby frumos.

Lasă un răspuns